Overige video's

Boerenkoolpannenkoek met spek en ui

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1000 kcal
Koolhydraten 78 g
Eiwit 48 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
20 g
Vezels 14 g
Zout 3,7 g

Bereiden

  1. Verhit een scheutje olijfolie en fruit hierin de uienringen 2-3 minuten. Blus af met een beetje balsamicoazijn en stoof zachtjes circa 15 minuten.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok of koekenpan en roerbak hierin de boerenkool met zout en peper circa 3 minuten. Laat afkoelen.
  3. Klop van het meel, eieren, melk en een halve theelepel zout een glad beslag. Rooster het ontbijtspek in een droge, hete koekenpan en houd warm.
  4. Meng de afgekoelde boerenkool door het pannenkoekenbeslag. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan.
  5. Schep er een soeplepel beslag in en draai de pan rond, zodat de hele bodem bedekt is. Bak de pannenkoek 2-3 minuten, keer om en bak de andere kant ook circa 2 minuten.
  6. Kwast voor de volgende pannenkoeken de pan alleen nog maar in met een beetje olie. Houd de pannenkoeken warm. Serveer ze met de uienringen, het spek en de geitenkaas.

Bereidingstip

Vervang het ontbijtspek in dit recept ook eens door katenspek of gerookte spekblokjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1000 kcal
Koolhydraten 78 g
Eiwit 48 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
20 g
Vezels 14 g
Zout 3,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.