Overige video's

Boerenkoolgratin met parmezaan

Voedingswaarde p.p.
Energie 390 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
13 g
Vezels 3 g
Zout 1 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep de boerenkool in een grote kom, schenk er kokend water over en laat 3 minuten staan. Giet af en houd apart.
  2. Verhit de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer door. Voeg vervolgens in een dun straaltje de melk al roerend toe.
  3. Laat circa 8 minuten inkoken tot een egale, romige saus. Voeg de mosterd, knoflook, een mespunt nootmuskaat en tweederde van de kaas toe en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de boerenkool over een ovenschaal en roer de saus erdoorheen. Meng de broodkruimels met de olijfolie en de rest van de kaas en strooi over de boerenkool. Bak in de oven in circa 25 minuten goudbruin.

Bereidingstip

Dit recept is trouwens ook erg lekker met geblancheerde spinazie.

Voedingswaarde p.p.
Energie 390 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
13 g
Vezels 3 g
Zout 1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.