Overige video's

Boerenkool met worst

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 610 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
17 g
Hoofdingrediënten Boerenkool (40) Rookworst (22)

Bereiden

  1. Breng water met zout aan de kook. Schep de boerenkool erdoor en laat de groente op een lage stand slinken.
  2. Leg de aardappelen op de kool, breng aan de kook en kook zachtjes gaar in 20 minuten. Leg de rookworst tijdens het garen 15 minuten op de aardappelen.
  3. Haal de rookworst uit de pan. Giet de boerenkool en aardappelen af en vang het kookvocht op.
  4. Stamp de kool en aardappelen fijn. Voeg boter, azijn en nog wat van het kookvocht toe en roer tot een smeuïge stamppot. Verwarm al roerend nog 2-3 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Snijd de worst in stukjes en leg deze op de stamppot.
  6. Lekker met piccalilly, zilveruitjes en augurk.

Variatie

Schep eens uitgebakken gerookte spekblokjes door de stamppot. Vervang kookvocht door warme melk. Bereid 200 ml vleesjus en serveer deze in een kuiltje in de stamppot.

Wijnadvies

Daar past hartverwarmend rood bij. Corbières, Mas d'en Bosq en Côtes du Rhône Villages bijvoorbeeld.

Voedingswaarde p.p.
Energie 610 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
17 g
Hoofdingrediënten Boerenkool (40) Rookworst (22)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.