Overige video's

Boerenkool met worst, spekjes en boerenkaas

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 885 kcal
Koolhydraten 71 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
19 g

Bereiden

  1. Doe de aardappels in een ruime pan en giet er water op zodat ze net onder staan. Verdeel de boerenkool erover en voeg een beetje zout en de rookworst toe. Breng aan de kook en kook zachtjes 20 minuten tot de aardappels gaar zijn.
  2. Bak intussen de spekblokjes in een droge, hete koekenpan. Neem de worst uit de pan. Giet de aardappels en boerenkool af en stamp fijn met de warme melk.
  3. Meng de spekjes en het bakvet, nootmuskaat en de mosterd erdoor. Breng op smaak met peper.
  4. Serveer de boerenkoolstamppot met de kaaskrullen en worst erop. Lekker met zilveruitjes.

Bereidingstip

Vervang de mosterd in dit recept door tijm of kerriepoeder.

Voedingswaarde p.p.
Energie 885 kcal
Koolhydraten 71 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
19 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.