Overige video's

Boerenkool met worst, spek en amandel

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 770 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
13 g
Vezels 10 g
Zout 3,4 g
Hoofdingrediënten Boerenkool (40) Rookworst (22)

Bereiden

  1. Kook de aardappels met de boerenkool en de rookworst met het zuurkoolspek erop in circa 20 minuten gaar in water met zout.
  2. Verhit de olie en bak hierin de uien lichtbruin. Neem de worst en het spek uit de pan. Giet de aardappels met boerenkool af en vang het kookvocht op.
  3. Stamp de aardappels met de boerenkool, uien, mosterd en een beetje kookvocht.
  4. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan.
  5. Snijd de worst in stukken en snijd het spek in plakjes. Verdeel het vlees over de boerenkool en bestrooi met de amandelen.

Bereidingstip

Vervang het spek in dit recept door reepjes salami en bak mee met de uien.

Neem hazelnoten of walnoten in plaats van amandelen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 770 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
13 g
Vezels 10 g
Zout 3,4 g
Hoofdingrediënten Boerenkool (40) Rookworst (22)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.