Overige video's

Boerenkool-fetarol

4 moeilijk hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
12 g
Vezels 4 g
Zout 1,1 g

Bereiden

  1. Verhit de olie en bak hierin de aardappels circa 15 minuten op middelhoge stand. Voeg de ui toe en bak in circa 10 minuten glazig. Voeg de boerenkool en rode peper toe en bak 4 minuten.
  2. Meng de feta en munt door het aardappelmengsel. Verwarm de oven voor op 190ºC.
  3. Leg intussen 4 vellen filodeeg iets overlappend op het werkvlak en bestrijk met de boter. Leg de volgende vellen op de randen van de vorige vellen en bestrijk ook deze met boter. Herhaal met de rest van de deegvellen.
  4. Verdeel het stamppotmengsel in de lengte over de vellen, houd rondom een rand van circa 4 cm vrij.
  5. Rol het filodeeg voorzichtig over de vulling en duw strak aan. Rol verder door zodat de vulling is ingepakt in het deeg.
  6. Rol vervolgens op als een slakkenhuis: begin bij een uiteinde en rol het voorzichtig, maar strak op. Bestrijk de rol met de rest van de boter en leg op de bakplaat.
  7. Leg het uiteinde tegen de rand aan zodat de rol niet losschiet tijdens het bakken. Bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Lekker met een frisse, groene salade.

Bereidingstip

Pas op, het filodeeg scheurt snel tijdens het rollen. Repareer eventueel met wat extra filodeeg.

Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
12 g
Vezels 4 g
Zout 1,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.