Overige video's

Boerenhamrolletjes met ricotta en kruidige champignons

4 gemiddeld hapje, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 140 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
4 g

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie en bak hierin de champignons op hoge stand in 1 minuut bruin.
  2. Voeg de knoflook en tijm toe en bak nog 1/2 minuut. Schep in een kom en laat wat afkoelen.
  3. Roer de ricotta erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg 8 plakken ham op een snijplank en vouw ze in de lengte dubbel. Bestrijk met de ricotta en rol de ham stevig op.
  5. Leg de rolletjes op een mooi blaadje radicchio.

Bereidingstip

In plaats van radicchio kun je witlof of rucola gebruiken.

Neem in plaats van achterham eens rauwe ham (lekker pittig) of mortadella (nog Italiaanser).

Voedingswaarde p.p.
Energie 140 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.