Overige video's

Boerencake
 met citroenglazuur

8 gemiddeld gebak, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 530 kcal
Koolhydraten 74 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
14 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten Karnemelk (49)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175ºC. Klop de boter met de basterd- en vanillesuiker luchtig.
  2. Klop de eieren in een andere kom luchtig met de citroenrasp en een snufje zout. Klop dit eimengsel 1 minuut door het botermengsel.
  3. Voeg het bakmeel in delen toe en giet daarna de karnemelk erbij. Klop alles nog minimaal 3 minuten tot een luchtig beslag.
  4. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in de oven in 50-60 minuten gaar. Steek eventueel na 50 minuten een prikker erin; als de satéprikker er droog uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake helemaal afkoelen op een rooster.
  5. Roer intussen de poedersuiker met 3-4 eetlepels citroensap los tot een dik, lopend glazuur.
  6. Giet het glazuur over de cake en strijk uit met de achterkant van een groot (palet)mes. Laat het glazuur uitharden.
Voedingswaarde p.p.
Energie 530 kcal
Koolhydraten 74 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
14 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten Karnemelk (49)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.