Overige video's

Bobotie

Een Zuid-Afrikaanse bobotie maak je heel makkelijk en snel zelf. In 15 minuten staat dit gerecht in de oven. Na een half uurtje: smullen maar! Het recept voor zelfgemaakte bobotie vind je hier.
Voedingswaarde p.p.
Energie 605 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
13 g
Vezels 4 g
Zout 1 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Giet 4 eetlepels melk over het brood en laat 2 minuten staan. Verhit de olie en bak hierin de ui, 1 laurierblaadje, knoflook, kerrie, tijm en kurkuma circa 4 minuten. Voeg het gehakt toe en bak een paar minuten op hoge stand tot het gehakt rul is.
  2. Verwarm de oven voor op 190ºC. Voeg de tomatenpuree, rozijnen, jam en azijn toe en roer 2 minuten door. Voeg het broodmengsel toe en bak op middelhoge stand tot alles gemengd is. Schep dit mengsel in een ovenschaal.
  3. Klop intussen de eieren los met de rest van de melk. Giet over het gehaktmengsel in de schaal. Garneer met de rest van de laurierblaadjes en bak in de oven in circa 35 minuten goudbruin.

Wijnadvies

Bobotie is een klassieker uit de Zuid-Afrikaanse keuken. De krachtige Zuydpunt Cabernet Sauvignon Shiraz past hier goed bij.

Voedingswaarde p.p.
Energie 605 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
13 g
Vezels 4 g
Zout 1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.