Overige video's

Bloemkooltaco’s met curtido en jalapeñosaus
Bloemkooltaco’s met curtido en jalapeñosaus
(74)

Bloemkooltaco’s met curtido en jalapeñosaus

Lekker en weer eens wat anders: bloemkooltaco’s met een pittig sausje van jalapeño. Ideaal voor een Mexicaanse barbecue-avond. Ook lekker om de volgende dag te eten als leftover lunch!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 410 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
5 g
Vezels 8 g
Zout 1 g

Bereiden

  1. Meng de wortel met de kool, ui en oregano en kneed alles door met zout. Laat 10 minuten staan. Giet het vocht af en voeg de azijn en suiker toe aan de groenten. Kneed alles kort door en houd apart. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Meng de bloemkool met de zonnebloemolie en tacokruiden. Rooster de bloemkool in de oven in circa 35 minuten gekleurd en gaar. Keer tussendoor om egaal te garen.
  3. Meng de jalapeño's met de mayonaise en yoghurt. Verwarm de tortillawraps circa 20 seconden in een droge, hete koekenpan of rooster ze 10 seconden in een broodrooster. Bestrijk de wraps met de jalapeñosaus en leg de bloemkool erop.
  4. Leg de koolsalade op de bloemkool en bedruppel eventueel met nog meer jalapeñosaus.

Bereidingstip

Bereid dit gerecht ook op de barbecue: kook de hele bloemkool circa 7 minuten voor en meng vervolgens met de olie en tacokruiden. Rooster de bloemkool afgedekt circa 30 minuten op een hete barbecue, tot deze mooi gekleurd is. Keer regelmatig om egaal te roosteren. Verwarm de tortillawraps circa 15 seconden op de barbecue. Volg verder het recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 410 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
5 g
Vezels 8 g
Zout 1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Kaatje 06-05-2020
Heerlijk
Kaatje
06-05-2020
Heerlijk