Overige video's

Bloemkoolsoep met specerijen en gember

4 gemiddeld lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 175 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
4 g
Hoofdingrediënten Bloemkool (90)

Bereiden

  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui een paar minuten. Voeg de specerijen, gember en knoflook toe en fruit op een lage stand nog 1 minuut.
  2. Voeg de bloemkoolroosjes en bouillon toe en stoof met het deksel op de pan in circa 15 minuten gaar.
  3. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kookroom toe. Kook een paar minuten zachtjes door en breng verder op smaak met zout en peper. Garneer de bloemkoolsoep met wat peterselie.

Bereidingstip

Deze bloemkoolsoep smaakt lekker bij een kaastosti of Mexicaanse quesadilla's.

Wijnadvies

Bij dit recept hoeft niet per se een wijn, maar Chardonnay van Jean Sablenay past er wel bij.

Voedingswaarde p.p.
Energie 175 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
4 g
Hoofdingrediënten Bloemkool (90)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.