Overige video's

Bloemkoolsoep met gepofte knoflook
Bloemkoolsoep met gepofte knoflook
(1)

Bloemkoolsoep met gepofte knoflook

Categorie tussengerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
7 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Besprenkel de teentjes knoflook met wat olie, wikkel in aluminiumfolie en rooster circa 25 minuten in de oven.
  3. Kook intussen de bloemkool en prei in de bouillon in circa 20 minuten gaar.
  4. Neem de gepofte knoflook uit de oven, verwijder de schil en voeg de knoflook toe aan de bloemkool.
  5. Pureer met een staafmixer de bloemkool en prei tot een gladde soep.
  6. Bestrooi de soep met nootmuskaat, kaas en peterselie.
  7. Serveer met het stokbrood.

Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
7 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.