Overige video's

Bloemkoolsalade met krokante ham en druiven

4 gemiddeld lunch, hoofdgerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 295 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
3 g
Vezels 6 g
Zout 0,9 g

Bereiden

  1. Blancheer de bloemkool 2 minuten in ruim kokend water met zout. Spoel kort af onder koud water en laat goed uitlekken in een vergiet.
  2. Verhit een paar druppels olie in een koekenpan en bak hierin de plakjes ham om en om krokant. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  3. Bak de amandelen al omscheppend lichtbruin in het bakvet en laat ook afkoelen op keukenpapier. Klop de rest van de olie met de citroenrasp, -sap en honing tot een dressing en breng op smaak met zout en peper.
  4. Hak de amandelen grof. Schep ze samen met de bloemkool, druiven, kruiden en dressing door elkaar in een grote schaal.
  5. Verkruimel de ham grof en schep door de salade. Lekker met gebakken zalm.
Voedingswaarde p.p.
Energie 295 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
3 g
Vezels 6 g
Zout 0,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.