Overige video's

Bloemkoolsalade met kip en bulgur

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 890 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 52 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
7 g
Vezels 12 g
Zout 0,6 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de bloemkool in met de helft van de olijfolie en rooster in de oven in circa 50 minuten goudbruin. Keer halverwege.
  2. Meng intussen de specerijen en kruid de kip ermee. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de gekruide kipfilets gaar.
  3. Kook de bulgur. Rooster de zonnebloempitten in een droge, hete koekenpan.
  4. Meng de bulgur met de kikkererwten en de helft van de zonnebloempitten. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  5. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan. Verdeel de bulgur over een grote schaal.
  6. Snijd de geroosterde bloemkool in plakken en verdeel met de kip over de bulgur. Giet de dressing over de salade en bestrooi met het sesamzaad, de rest van de zonnebloempitten en koriander.

Wijnadvies

Deze bloemkoolsalade is lekker in combinatie met alleskunner Green Grüner Veltliner.

Voedingswaarde p.p.
Energie 890 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 52 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
7 g
Vezels 12 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.