Overige video's

Bloemkoolsalade met geitenkaas en pitapuntjes

4 gemiddeld lunch, klein gerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
9 g
Vezels 6 g
Zout 0,2 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de bloemkoolroosjes over 1 bakplaat.
  2. Snijd de pitabroodjes open en verdeel de helften in puntjes. Leg deze naast elkaar op de tweede bakplaat, met de snijkanten naar boven. Meng 3 eetlepels olijfolie met de kruiden en sprenkel over de bloemkool.
  3. Besprenkel met de rest van de olijfolie en verdeel de geitenkaas over de pitapuntjes. Schuif de bloemkool in de oven, schuif de plaat met pitapuntjes eronder en rooster 15-17 minuten.
  4. Wissel de bakplaten de laatste 5 minuten van de oventijd om. Schep de bloemkoolroosjes in een kom en meng de paprikareepjes en kappertjes erdoor.
  5. Meng 2 eetlepels vocht uit de pot van de paprika's met de yoghurt en bieslook tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Schep de dressing door de bloemkool. Leg de uienringen op de salade en verdeel de pitapuntjes erover.

Bereidingstip

Neem in plaats van Italiaanse kruiden ½ theelepel korianderpoeder (ketoembar) en 1 theelepel kurkuma.

Wijnadvies

Het frisse karakter van deze salade vraagt om de Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi.

Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
9 g
Vezels 6 g
Zout 0,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.