Overige video's

Bloemkoolrisotto met bosui en broodcrunch

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 940 kcal
Koolhydraten 111 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
19 g
Vezels 9 g
Zout 4,1 g

Bereiden

  1. Kook de bloemkoolroosjes 3-4 minuten in de bouillon. Fruit de sjalotjes met de knoflook in 1 eetlepel olijfolie en 25 gram boter. Schep de rijst erdoor en bak al omscheppend tot de korrels glanzen. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen.
  2. Schep er een soeplepel bouillon met bloemkoolroosjes door en roer en verwarm tot deze is opgenomen. Voeg steeds in kleine hoeveelheden de bouillon toe en blijf goed roeren tot de rijst zacht wordt.
  3. Meng het broodkruim met de rode peper en tijm en rooster het kruim in de rest van de olijfolie en 25 gram boter.
  4. Meng de rest van de boter, de bosui en kaas door de risotto. Bestrooi de risotto voor het serveren met de broodcrunch.

Bereidingstip

Lekker met een salade met groene asperges, mozzarella en artisjokken. Kijk voor dit recept elders op boodschappen.nl

Vervang de bosui in dit recept door ringetjes prei.

Voedingswaarde p.p.
Energie 940 kcal
Koolhydraten 111 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
19 g
Vezels 9 g
Zout 4,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.