Overige video's

Bloemkoolpizza met rode ui, kappertjes en ansjovis
Bloemkoolpizza met rode ui, kappertjes en ansjovis
(0)

Bloemkoolpizza met rode ui, kappertjes en ansjovis

Categorie hoofdgerecht
Personen 2 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
11 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Maal de bloemkool tot kruimels in een keukenmachine. Verdeel de bloemkoolkruimels over een bakplaat en bak ze circa 20 minuten in de oven, schep zo nu en dan om.
  3. Laat de bloemkoolkruimels afkoelen, schep ze in een schone theedoek en knijp al het vocht eruit.
  4. Meng de bloemkool met de Parmezaanse kaas en het ei. Breng op smaak met een snufje zout.
  5. Bekleed de andere bakplaat met bakpapier en maak 2 dunne, egale bodems van het mengsel. Bak de bodems in de oven in circa 20 minuten goudbruin en knapperig.
  6. Meng intussen de gezeefde tomaten met de knoflook en oregano en breng op smaak met zout en peper.
  7. Schep wat tomatensaus op de pizzabodems en beleg met de ansjovis, ui, kappertjes en mozzarella. Bak de pizza's vervolgens nog circa 10 minuten tot de mozzarella is gesmolten.
  8. Bestrooi met wat rucola en serveer direct.

Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.