Overige video's

Bloemkoolpizza met mozzarella en rauwe ham

2 gemiddeld snack, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 655 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 41 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
15 g
Vezels 13 g
Zout 2,6 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Maal de bloemkool in een keukenmachine tot kruimels.
  2. Verdeel de bloemkoolkruimels over een bakplaat en rooster ze circa 20 minuten in de oven. Schep tussendoor een paar keer om.
  3. Laat de bloemkoolkruimels afkoelen, schep ze op een theedoek en knijp al het vocht eruit.
  4. Meng de bloemkool met de Parmezaanse kaas en het ei. Breng op smaak met een snufje zout.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak 2 egale bodems van het mengsel.
  6. Bak de bodems in de oven in circa 20 minuten goudbruin en knapperig. Meng intussen de gezeefde tomaten met de knoflook en oregano en breng op smaak met zout en peper.
  7. Schep wat tomatensaus op de pizzabodems en beleg met de rauwe ham, tomaatjes en mozzarella. Bak de pizza's vervolgens nog circa 10 minuten tot de mozzarella is gesmolten. Bestrooi met de rucola en besprenkel met wat olijfolie. Serveer direct.
Voedingswaarde p.p.
Energie 655 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 41 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
15 g
Vezels 13 g
Zout 2,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.