Overige video's

Bloemkoolmousse met geroosterde sesam

4 eenvoudig hapje, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 215 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
11 g
Hoofdingrediënten Bloemkool (81)

Bereiden

  1. Verwarm de boter en fruit de sjalotjes in circa 5 minuten zacht en lichtbruin.
  2. Voeg de bloemkool toe en roerbak circa 5 minuten op lage stand.
  3. Schenk de room erbij en laat aan de kook komen. Laat de bloemkool in de room in circa 10 minuten beetgaar worden.
  4. Breng goed op smaak met zout en peper en pureer alles tot een luchtige en gladde mousse. Schep de helft van de sesam door de mousse.
  5. Verdeel de warme mousse over de glaasjes, bestrooi met de rest van de sesam en garneer met koriander.

Variatie

Dit recept kan ook worden gemaakt met pompoen, wortel, pastinaak of knolselderij.

Voedingswaarde p.p.
Energie 215 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
11 g
Hoofdingrediënten Bloemkool (81)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.