Overige video's

Bloemkoolgratin
Bloemkoolgratin
(15)

Bloemkoolgratin

Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
12 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smeer een ovenschaal in met boter. Leg de plakken bloemkool dakpansgewijs in de schaal.
  3. Strooi tussen de lagen wat kaas, peper en nootmuskaat.
  4. Klop de room los met het ei en wat zout en peper en giet dit gelijkmatig over de bloemkool.
  5. Bak de gratin in circa 20 minuten gaar en bruin. Lekker met een tartaartje of saucijsjes.

Bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
12 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Lisette Verspay 07-09-2016
Ik weet niet wat er bij mij fout ging. Na 10 heb ik aluminiumfolie over de schaal gevouwen, want de bloemkool begon uit de drogen. 5 minuten extra gedaan, maar na die tijd was alles nog rauw en uitgedroogd.
Lisette Verspay
07-09-2016
Ik weet niet wat er bij mij fout ging. Na 10 heb ik aluminiumfolie over de schaal gevouwen, want de bloemkool begon uit de drogen. 5 minuten extra gedaan, maar na die tijd was alles nog rauw en uitgedroogd.
Lees meer