Overige video's

Bloemkoolgratin met Parmezaanse kaas

Voedingswaarde p.p.
Energie 360 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
19 g
Vezels 4 g
Zout 0,5 g
Print

Bereiden

  1. Halveer het teentje knoflook en druk een beetje plat. Wrijf met de gehalveerde knoflook door de ovenschaal, zodat alleen de smaak achterblijft. Houd de knoflook apart.
  2. Snijd de bloemkool doormidden en snijd de helften in dunne plakken. Verwarm de oven voor op 160ºC.
  3. Leg de plakken bloemkool, inclusief alle kruimels, dakpansgewijs in de ovenschaal. Bestrooi tussendoor met een beetje zout en peper.
  4. Giet de room erover en schud licht met de schaal, zodat de room zich goed kan verdelen. Duw de plakjes bloemkool aan zodat ze allemaal bedekt zijn met room.
  5. Verdeel de kaas en wat nootmuskaat erover. Dek de schaal af met alumini­umfolie en bak de gratin 1 uur in het midden van de oven.
  6. Verwijder het folie, verhoog de oventemperatuur naar 220ºC en gratineer nog circa 10 minuten tot de kaas goudbruin is.
  7. Lekker met gehaktballetjes en romige aardappelpuree. Kook de overgebleven knoflook eventueel mee met de aardappels.
Voedingswaarde p.p.
Energie 360 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
19 g
Vezels 4 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.