Overige video's

Bloemkoolgratin met blauwe kaas en amandel

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
24 g
Hoofdingrediënten Bloemkool (81)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook en blancheer de bloemkoolroosjes in circa 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
  2. Klop de crème fraîche met het ei, zout en peper los en schep de bloemkool erdoor.
  3. Schep dit mengsel in de ovenschaal en verdeel de kaas en amandelen erover.
  4. Bak de bloemkoolgratin in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin.
  5. Lekker met kruimige aardappels met gehakte peterselie en bieslook.

Variatie

Vervang de bloemkool door broccoli.

Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
24 g
Hoofdingrediënten Bloemkool (81)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.