Overige video's

Bloemkoolbeignets met chilidip

4 eenvoudig hapje, snack, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
1 g
Vezels 6 g
Zout 3,1 g
Hoofdingrediënten Bloemkool (81) Honing (638)

Bereiden

  1. Meng het bakmeel met 1 theelepel zout. Voeg de eieren, 200 ml water, de currypasta en de peterselie toe en klop tot een glad beslag.
  2. Verhit de frituurolie tot 180ºC. Meng de ingrediënten voor de dip. Haal de bloemkoolroosjes door het beslag en frituur steeds 4-5 roosjes tegelijk tot ze goudbruin zijn.
  3. Laat ze uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier. Serveer de bloemkoolbeignets met de chilidip.

Bereidingstip

Dit recept is ook lekker met een yoghurt-knoflooksaus: meng 200 ml Griekse yoghurt met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 eetlepel gehakte bieslook of bosui. Breng op smaak met zout en peper.

Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 57 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
1 g
Vezels 6 g
Zout 3,1 g
Hoofdingrediënten Bloemkool (81) Honing (638)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.