Overige video's

Bloemkool-rucolastamppot met kabeljauw en kaaskrokantje

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
19 g
Vezels 4 g
Zout 1,8 g

Bereiden

  1. Kook de bloemkool in de bouillon in circa 20 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Pureer de bloemkool met de roomkaas. Schep de rucola en bieslook erdoor.
  3. Zet de kookring op de bakplaat en schep een dun laagje kaas erin. Herhaal dit steeds met de rest van de kaas, zorg dat er voldoende ruimte tussen de cirkels zit aangezien de kaas iets gaat uitlopen.
  4. Bak in de oven in circa 10 minuten krokant. Laat de kaaskrokantjes afkoelen op de bakplaat.
  5. Verhit de boter met de tijm in een koekenpan op een hoge stand en bak hierin de kabeljauwfilets aan beide kanten in circa 8 minuten goudbruin. Verdeel de bloemkoolstamppot over borden en leg de vis erop. Garneer met de kaaskrokantjes.

Wijnadvies

Drink bij dit recept een volle witte wijn, zoals de Zuid­-Afrikaanse Zuydpunt ­Chenin Viognier.

Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
19 g
Vezels 4 g
Zout 1,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.