Overige video's

Bloemkool-pastinaaksoep met amandel

Een lekker soepje is altijd goed als voorgerecht. Deze soep met bloemkool en pastinaak is weer eens wat anders om je diner mee te beginnen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 270 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
9 g
Vezels 7 g
Zout 0,8 g
Print

Bereiden

  1. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan. Houd apart.
  2. Verhit de boter en bak hierin de pastinaak, ui, knoflook en rozemarijn circa 5 minuten. Voeg de prei en bloemkool toe en bak nog 10 minuten verder.
  3. Voeg de bouillon en room toe en kook nog circa 10 minuten, tot de bloemkool gaar is. Pureer de soep. Schep de soep in kommen en bestrooi met de amandelen.

Bereidingstip

Garneer de soep naar wens met fijngehakte parma- of serranoham.

Klop een deel van de room op en garneer de soep ermee. Bestrooi de room met de amandelen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 270 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
9 g
Vezels 7 g
Zout 0,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.