Overige video's

Bloemkool-paprikasalade met feta

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de paprika's met olie en bestrooi met zout en peper. Leg de paprika's in een ovenschaal en zet 20-25 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
  2. Kook de bloemkoolroosjes in circa 5 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui.
  4. Voeg de knoflook, paprikapoeder, zout en peper toe en bak 1 minuut mee. Schep het uienmengsel in een kom.
  5. Verhit in dezelfde pan nog 2 eetlepels olijfolie en bak de bloemkool 2-3 minuten.
  6. Snijd de paprika's in repen. Meng de paprika, kikkererwten en bloemkool door het uienmengsel.
  7. Klop het citroensap door de rest van de olijfolie. Schep deze dressing met de koriander en feta door de salade.
  8. Lekker met grof bruinbrood.

Variatie

Vervang de kikkererwten door witte bonen.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.