Overige video's

Bloementaart
Bloementaart
(0)

Bloementaart

Categorie gebak
Personen 10 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 530 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
21 g
Vezels 1 g
Zout 0,9 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Snijd de cakes in plakken van 2 cm en snijd deze vervolgens diagonaal door zodat je driehoeken krijgt. Snijd de punten rond bij.
  2. Leg 4 driehoeken in een cirkel plat op een schaal en vul het binnenste gedeelte ook met stukjes cake. Klop in een grote kom de mascarpone los.
  3. Klop in een andere kom de slagroom met de suiker lobbig. Prak de helft van de aardbeien grof en schep samen met de slagroom door de mascarpone.
  4. Schep de helft van de roomvulling op het middelste gedeelte van de cakebloem, verkruimel 2 meringueschuimpjes erover en leg een paar aardbeien aan de randen van de roomvulling.
  5. Vervolg met nog een laag driehoeken van cake. Druk deze lichtjes op de roomvulling en schep ook hier weer wat vulling en meringues op.
  6. Herhaal de stappen nog een keer zodat je drie lagen cake hebt. Eindig met de roomvulling als een toef bovenop en versier met de rest van de aardbeien en muntblaadjes. Bestuif met poedersuiker en serveer direct.
Voedingswaarde p.p.
Energie 530 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
21 g
Vezels 1 g
Zout 0,9 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.