Overige video's

Bleekselderijstamppot met zoete speklapjes

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 685 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
14 g

Bereiden

  1. Kook de aardappels met de bleekselderij in 15-20 minuten gaar.
  2. Bestrooi de speklappen met zout en peper. Verhit de olie en bak hierin de speklapjes goudbruin. Voeg de stroop en 150 ml water toe en laat de saus op een lage stand inkoken.
  3. Giet de aardappels en bleekselderij af. Stamp ze met de melk en mosterd tot een grove puree. Breng op smaak met zout en peper en schep de appelblokjes erdoor.
  4. Serveer de speklapjes met stroopsaus op de stamppot.

Variatie

Kies eens voor knol- in plaats van bleekselderij. Vervang de mosterd door 1/2 eetlepel kerriepoeder.

Voedingswaarde p.p.
Energie 685 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
14 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.