Overige video's

Blauwekaasmousse op kruidensalade

4 gemiddeld lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
28 g
Hoofdingrediënten Roquefort (25) Honing (651)

Bereiden

  1. Wrijf de helft van de kaas door een zeef en verkruimel de andere helft. Meng de kaas met de slagroom en voeg een beetje peper toe.
  2. Zet de stekers op de bakplaat en vul ze met de kaasmousse. Zet minimaal 3 uur in de diepvries.
  3. Scheur de slablaadjes iets kleiner. Voeg de kervel of peterselie toe.
  4. Meng de olie, azijn en honing en schep deze dressing door de salade.
  5. Snijd de sneetjes brood in repen. Verdeel de salade over borden. Zet de kaasmousse erop, steek deze met een mesje los van de rand van de ring en verwijder de steker of houd de soufflébakjes enkele tellen in heet water en keer ze om.
  6. Garneer met de broodrepen en leg partjes vijg of blauwe bessen op de mousse.

Bereidingstip

Kies als garnering voor gesuikerde cranberry's. Kook verse cranberry's kort zodat ze niet stuk gaan. Giet ze af, laat afkoelen en bestrooi met fijne tafelsuiker.

Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
28 g
Hoofdingrediënten Roquefort (25) Honing (651)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.