Overige video's

Blanke sauzen

4 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 80 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
5 g
3 g

Bereiden

  1. Verwarm de boter op een lage stand zonder dat deze bruin kleurt.
  2. Roer de bloem erdoor tot deze van de bodem van de pan loslaat.
  3. Giet de hete fond en melk erbij en klop met een garde tot alle klontjes zijn verdwenen. Kook de saus al roerend minimaal 3 minuten door op een lage stand. Breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.

Variatie

Champignonroomsaus: Gebruik room in plaats van melk voor het maken van de basissaus en voeg plakjes gebakken champignons toe. Lekker bij de varkenshaas. Kaassaus: Roer naar smaak geraspte kaas door de basissaus. Mosterdsaus: Breng de basissaus verder op smaak met een paar eetlepels grove mosterd.

Voedingswaarde p.p.
Energie 80 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
5 g
3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.