Overige video's

Blanke aspergesoep

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 90 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
4 g

Bereiden

  1. Snijd de witte asperges in stukken van 3 cm en houd de kopjes apart. Zet de aspergestukjes op met 1 liter water en het bouillontablet en kook ze in circa 20 minuten gaar.
  2. Snijd ondertussen de groene asperges in kleine stukjes. Kook ze samen met de witte kopjes in water met zout in circa 3 minuten gaar. Giet af en houd apart.
  3. Pureer de asperges in de bouillon. Wrijf voor een extra gladde soep alles door een zeef en breng de soep weer aan de kook.
  4. Voeg de slagroom toe en kook nog een paar minuten door. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Voeg de groene en witte aspergestukjes en -kopjes toe aan de soep en serveer direct.

Bereidingstip

Schil de asperges van de kop naar beneden met een dunschiller of een speciaal aspergemes en snijd het houtachtige onderste stuk weg.

Voedingswaarde p.p.
Energie 90 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.