Overige video's

Bladerdeegtaart met asperges en ham

6 gemiddeld lunch
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 390 kcal
Koolhydraten 28 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
12 g
Hoofdingrediënten Beenham (41)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Breng een grote pan met water en zout aan de kook.
  3. Bestrooi de ingevette ovenschaal met bloem. Bekleed de schaal met plakjes bladerdeeg en druk de naden goed dicht. Prik met een vork gaatjes in de bodem en snijd het deeg rondom bij.
  4. Kook de asperges beetgaar. Schep ze voorzichtig uit de pan, spoel er koud water over en laat ze uitlekken.
  5. Klop de kookroom met eieren, gehakte kruiden, zout en peper los.
  6. Verdeel de helft van de hamrepen over de deegbodem en leg de asperges er om en om in.
  7. Verdeel de rest van de ham erover en schenk het roommengsel erop. Maal er nog wat peper over en bak de taart in circa 40 minuten mooi bruin en gaar.

Bereidingstip

Schil de asperges van de kop naar beneden met een dunschiller of een speciaal aspergemes en snijd het houtachtige onderste stuk weg.

Wijnadvies

Een feestje voor liefhebbers van Elzas wit. Je kunt kiezen uit: pinot blanc, pinot gris of muscat. Aarzel echter ook niet om een Soave open te trekken. En staat er nog sauvignon blanc in de ijskast? Doen!

Voedingswaarde p.p.
Energie 390 kcal
Koolhydraten 28 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
12 g
Hoofdingrediënten Beenham (41)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.