Overige video's

Bladerdeeg plaattaart met witte en groene asperges

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de boter en laat de uiringen met de tijmblaadjes er circa 10 minuten in stoven tot ze glazig en lichtbruin zien. Bestrooi met zout en peper.
  2. Breng ruim water met zout aan de kook.
  3. Snijd ook van de groene asperges het onderste stukje af. Kook de asperges in circa 10 minuten. Giet ze af en laat uitlekken.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Leg de bladerdeegplakjes in een rechthoek op de bakplaat. Druk de naden goed aan en vouw rondom één cm om zodat er een dikkere rand ontstaat.
  6. Verdeel de uiringen over het deeg en leg de asperges er om en om in één richting op. Maal er nog wat peper over.
  7. Bestrijk de randen van het deeg met losgeklopt ei en bestrooi dan het geheel met de geraspte kaas. Bak de taart in circa 20 minuten gaar en bruin.

Bereidingstip

Schil de asperges van de kop naar beneden met een dunschiller of een speciaal aspergemes en snijd het houtachtige onderste stuk weg.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.