Overige video's

Bitterkoekjestoetje met stoofpeer

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 630 kcal
Koolhydraten 80 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
15 g
Vezels 2 g
Zout 0,3 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de melk met de room en roer de bitterkoekjes erdoor. Bewaar wat kruimels om te garneren. Laat een paar minuten koken op een lage stand.
  2. Roer de custardpoeder met de vanillesuiker en suiker door elkaar en klop er een paar eetlepels warme melkroom doorheen. Giet dit mengsel bij de kokende melkroom en laat al roerend nog minimaal 2 minuten doorkoken op de laagste stand.
  3. Giet het hete mengsel in een schaal en roer af en toe door tot de pudding is afgekoeld en lobbig is.
  4. Klop intussen het eiwit stijf met de likeur of siroop en spatel dit door de bitterkoekjespudding.
  5. Spoel de glazen om met water en verdeel de helft van de bitterkoekjespudding erover. Schep hier een volle lepel stoofpeertjes op en dek af met een volgende laag pudding. Verdeel de laatste stoofpeertjes over de glazen en laat afgedekt minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  6. Bestrooi vlak voor serveren met de bitterkoekjeskruimels.
Voedingswaarde p.p.
Energie 630 kcal
Koolhydraten 80 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
15 g
Vezels 2 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.