Overige video's

Bitterkoekjes­pudding met rumbonen

Bitterkoekjes, chocolade en rumbonen. Dat kan niet anders dan een lekker toetje zijn! Serveer deze bitterkoekjespudding in een doorzichtig glaasje voor een feestelijk effect. Dit recept gaat zeker in de smaak vallen!
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 660 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
25 g
Vezels 2 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg met het stokje toe aan de melk. Houd 1 eetlepel suiker apart en voeg de rest toe aan de melk. Kook een paar minuten op een lage stand.
  2. Roer in een kom de achtergehouden suiker met de maizena, eidooiers en 1 eetlepel water of melk glad. Neem het vanillestokje uit de melk en giet de hete melk in de kom.
  3. Klop goed door en giet alles weer terug in de pan. Laat op de laagste stand nog minimaal 2 minuten tegen het kookpunt aan garen. Blijf hierbij roeren over de bodem van de pan.
  4. Voeg het aroma al roerend toe aan het melkmengsel. Giet het mengsel terug in de kom en laat afkoelen tot lauwwarm. Roer af en toe door.
  5. Klop intussen de slagroom stijf. Spatel in 2 delen door de custard en schep de bitterkoekjes en chocolade erdoor. Spoel de glazen om met koud water en schep het roommengsel erin. Dek af met folie en zet circa 1 uur in de koelkast.
  6. Garneer de pudding met rumbonen en extra bitterkoekjes.

Wijnadvies

Schenk bij dit nagerecht een glaasje Sea Lord Ruby Port.

Voedingswaarde p.p.
Energie 660 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
25 g
Vezels 2 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Christiaan Terlouw 05-05-2020
heerlijk