Overige video's

Bitterkoekjesmousse met pruimen

4 gemiddeld nagerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 340 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
9 g
Hoofdingrediënten Chocolade (12)

Bereiden

  1. Wel de pruimen in de licht verwarmde port en laat afkoelen.
  2. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  3. Verwarm 100 ml melk met de bitterkoekjes en 1 eetlepel suiker 5 minuten tegen de kook aan. Voeg de rest van de melk toe en laat tot lauwwarm afkoelen.
  4. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf.
  5. Knijp de gelatine uit en los deze al roerend op in het melkmengsel. Spatel de slagroom er luchtig door.
  6. Verdeel de pruimen over 4 schaaltjes of glazen en schep de mousse erop. Laat dit minimaal 1,5 uur in de koelkast opstijven.
  7. Garneer met geschaafde chocolade of chocoladevlokken.

Variatie

Vervang de port eens door thee. Vervang gedroogde pruimen door gedroogde abrikozen en wel deze in amandellikeur.

Voedingswaarde p.p.
Energie 340 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
9 g
Hoofdingrediënten Chocolade (12)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.