Overige video's

Bitterkoekjes-griesmeelpudding met amandel
Bitterkoekjes-griesmeelpudding met amandel
(17)

Bitterkoekjes-griesmeelpudding met amandel

Op zoek naar een recept met een alternatief voor zuivelproducten? Deze bitterkoekjes-griesmeelpudding is gemaakt op basis van amandeldrink.
Categorie desserts
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 335 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g
Vezels 2 g
Zout 0,4 g

Bereiden

  1. Rooster het amandelschaafsel licht in een droge, hete koekenpan. Houd apart. Klop de eiwitten in een brandschone kom stijf met een snufje zout. Klop de eidooiers los met 1 theelepel water.
  2. Verwarm de amandel­drink met de basterdsuiker tot het kookpunt. Roer met een garde de griesmeel erdoor en laat op de laagste stand minimaal 4 minuten zachtjes koken tot een dikke pap.
  3. Neem de pan van de warmtebron en klop de eidooiers erdoorheen. Schep de bitterkoekjes en de helft van de amandelen erdoor en spatel de eiwitten door de warme pap.
  4. Spoel de puddingvorm om met koud water en giet de pap erin. Strijk de bovenkant glad en dek af met vershoudfolie. Zet de vorm in een bak met koud water en laat helemaal afkoelen.
  5. Zet de pudding dan nog 2 uur in de koelkast om op te stijven. Bestrooi voor het serveren met de overige amandelen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 335 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g
Vezels 2 g
Zout 0,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.