Overige video's

Bistecca alla diavola
Bistecca alla diavola
(0)

Bistecca alla diavola

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 515 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
6 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  2. Verdeel de venkelparten over de bakplaat. Bestrooi met zout en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie. Rooster de venkel in het midden van de oven in circa 20 minuten lichtbruin en beetgaar.
  3. Halveer de bol knoflook horizontaal. Schenk de rest van de olijfolie in een koekenpan en leg hierin de knoflookhelften met de gesneden kant naar beneden. Leg de rode pepers erbij en verwarm 20 minuten op de laagste stand.
  4. Druk de knoflookpulp uit de bollen en leg deze terug in de olie. Bestrijk de biefstukken met een beetje van deze peper-knoflookolie en bestrooi met zout en rozemarijn.
  5. Rooster de biefstuk in een hete grillpan circa 2 minuten per kant.
  6. Serveer het vlees met de rest van de peper-knoflookolie apart en de geroosterde venkel. Garneer met venkelgroen.

Bereidingstip

Vervang biefstuk door entrecote of rosbief.

Kiesvoor de variant met gorgonzola. Rooster de biefstuk in olijfolie en serveer met een saus van 200 ml kookroom, 100 gram gorgonzola en een mespuntje rozemarijn of tijm.

Voedingswaarde p.p.
Energie 515 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.