Overige video's

Bisque met garnalen en venkel
Bisque met garnalen en venkel
(14)

Bisque met garnalen en venkel

Een echt klassiek voorgerecht dat niet mag ontbreken tijdens het kerstdiner: bisque met garnalen en venkel. Serveer de soep met stokbrood met venkelmayonaise. Eet smakelijk!
Categorie voorgerecht, tussengerecht
Personen 4 personen
Chef uitdagend
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
11 g
Vezels 4 g
Zout 3,3 g

Bereiden

  1. Verhit de boter en bak hierin de wortel, de helft van de venkel, ui en sffraan circa 5 minuten.
  2. Pel de garnalen en houd 4 garnalen apart. Voeg de koppen, schillen en staarten van de garnalen toe aan de pan en roerbak circa 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 3 minuten mee. Voeg de wijn toe en kook circa 2 minuten. Giet de bouillon erbij en kook circa 20 minuten op een lage stand.
  3. Pureer de soep en zeef vervolgens door een fijne zeef. Giet de helft van de room en de garnalen erbij en kook 2 minuten, tot de garnalen gaar zijn. Pureer de soep nogmaals glad. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de achtergehouden garnalen circa 4 minuten. Houd apart.
  4. Klop de eidooier los met de mosterd en citroensap. Giet al kloppend de rest van de olie erbij en blijf kloppen tot een stevige mayonaise. Voeg de overige venkel toe en roer goed door.
  5. Giet de bisque in diepe borden. Garneer met een gebakken garnaal en de rest van de room. Serveer de soep met de venkelmayonaise en stokbrood.

Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
11 g
Vezels 4 g
Zout 3,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.