Overige video's

Biko met kokosijs
Biko met kokosijs
(8)

Biko met kokosijs

Maak eens een oosters dessert: biko met kokosijs! Een rijsttoetje met kokosmelk, vanille en roomijs met kokos. Dit recept kun je al makkelijk van tevoren klaarmaken.
Categorie desserts
Personen 6 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 73 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
19 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Kook de rijst met 200 ml water en 150 ml kokosmelk beetgaar op een lage stand. Roer zo min mogelijk.
  2. Kook intussen 250 ml kokosmelk met het vanillemerg en de bruine suiker. Roer regelmatig en kook tot een dikke karamel. Houd 150 ml van de karamel apart en meng met de gare rijst.
  3. Verwarm de oven voor op 175ºC. Schep de rijst in de ovenschaal en duw aan met een spatel, zodat alles gelijk verdeeld is. Giet de rest van de karamel erover en bak circa 30 minuten in de oven.
  4. Bereid intussen het kokosijs. Laat het roomijs circa 10 minuten iets zachter worden in de koelkast. Schep in een kom en meng met de rest van de kokosmelk. Schep in een afsluitbare bak en zet minimaal 20 minuten terug in de diepvries.
  5. Neem de biko uit de oven en laat iets afkoelen. Snijd in puntjes en schep een bolletje van het kokosijs erbij. Bestrooi met de kokos en serveer direct. Lekker met groene thee.
Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 73 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
19 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.