Overige video's

Bietjessoep met bosui

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 185 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
5 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de bosuitjes zonder het loof. Schep de aardappelblokjes erdoor en verwarm 5 minuten.
  2. Voeg de bietjes, citroensap, bouillon, zout en peper toe en kook circa 15 minuten tot de aardappels gaar zijn. Pureer het mengsel.
  3. Roer het loof van de bosuitjes door de soep. Serveer de soep met een lepel zure room erin en bestrooi met peper en de dille.

Bereidingstip

Deze soep kun je ook koud serveren. Zet de soep na bereiding minimaal 2 uur in de koelkast en serveer in gekoelde soepkommen.

Vervang de dille door munt of koriander.

Wijnadvies

Licht gekoeld rood: Mastio della Loggia Bardolino. Rosé: Vega Libre of Viña Maipo. Wit: Sensas Chardonnay of Mastio della Loggia Soave.

Voedingswaarde p.p.
Energie 185 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
5 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Jolanda 01-06-2020
Super makkelijk en lekker