Overige video's

Bietjessalade met grapefruit en noten

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
6 g

Bereiden

  1. Schil de grapefruits dik en snijd met een scherp mesje de partjes tussen de vliesjes uit.
  2. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan.
  3. Haal de bladeren van de sla los van de krop en was ze.
  4. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper.
  5. Leg de radicchiobladeren op de borden. Schep de biet, grapefruit, walnoten en geitenkaas erop.
  6. Besprenkel de salade met de dressing.

Bereidingstip

Gebruik eventueel een zak gemengde sla in plaats van een krop.

Vervang de olijfolie en balsamicoazijn in de dressing door notenolie en rodevruchtenazijn.

Wijnadvies

Franse cabernet van Jean Sablenay, Spaanse Vega Libre of Chileense Que Mas.

Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.