Overige video's

Bietensoep met geitenkaas

4 gemiddeld lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
16 g
Hoofdingrediënten Prei (214) Biet (16)

Bereiden

  1. Verhit 35 gram boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalotten, knoflook en prei circa 8 minuten op een lage stand. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Scheur het brood in stukjes van 1 cm. Rasp de geitenkaas.
  3. Meng het brood met de tijm, 2/3 van de geitenkaas en bestrooi met peper.
  4. Verhit intussen 40 gram boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de stukjes brood in circa 7 minuten goudbruin en krokant. Blijf omscheppen.
  5. Voeg de bouillontabletten, bietjes en 1 liter kokend water toe aan de groenten en breng aan de kook. Laat circa 5 minuten zachtjes koken op een lage stand.
  6. Neem de pan van de warmtebron en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  7. Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met de rest van de geitenkaas en de croutons.
  8. Maak een kerstboomvorm van blaadjes platte peterselie op de soep.
Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
16 g
Hoofdingrediënten Prei (214) Biet (16)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.