Overige video's

Bietensoep met appel en geitenkaas

4 eenvoudig tussengerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 245 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
8 g

Bereiden

  1. Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes, knoflook en bleekselderij 2-3 minuten.
  2. Schep de bietjes en appel erdoor en bak 1-2 minuten mee.
  3. Giet de bouillon erbij en kook 10-12 minuten op een lage stand.
  4. Laat iets afkoelen en pureer de soep.
  5. Serveer warm of koud met een schep zure room, geitenkaas en een takje dille erop.

Bereidingstip

Vervang de geitenkaas door blauwe kaas of kruidenroomkaas.

Neem 1 kleine winterwortel in plaats van bleekselderij.

Wijnadvies

Sauvignon Blanc van Jean Sablenay, I Am of Indomita

Voedingswaarde p.p.
Energie 245 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.