Overige video's

Bietensalade

6 eenvoudig hoofdgerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Kook de aardappelblokjes gaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  2. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  3. Meng de aardappel met de biet, appel en augurk. Schep de dressing er luchtig door.
  4. Haal de slabladeren los van de krop. Serveer de salade op blaadjes sla en bestrooi met de blokjes feta. Maak wijzers van de forel en garneer de salade met de bieslook.

Variatie

Deze bietensalade wordt nog lekkerder wanneer je de bietjes eerst poft in de oven: verwarm de oven voor op 180°C. Leg 4 in parten gesneden bietjes met schil in een ovenschaal. Meng er 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel bruine basterdsuiker en 1 eetlepel balsamicoazijn door en zet circa 40 minuten (of tot de schil iets verschrompelt) in de oven. Laat de bietjes afkoelen en pel ze.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.