Overige video's

Bietensalade met forel en gepofte mais

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 145 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
1 g
Vezels 3 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de mais met de specerijen op een lage stand. Voeg een paar eetlepels water toe en laat afgedekt circa 5 minuten stoven. Pureer dit mengsel helemaal glad in een blender of met een staafmixer. Breng op smaak met zout.
  2. Verhit de rest van de olie in een zware pan met deksel en verdeel de pofmais over de bodem. Zet de warmtebron op middelhoge stand en leg het deksel op de pan. Pof de mais in de afgesloten pan tot er geen geluid meer hoorbaar is en schakel de warmtebron uit.
  3. Snijd de bieten in dunne plakken en verdeel over 4 grote borden. Verdeel de forel in gelijke stukjes over de biet en bestrooi met de rode peper.
  4. Bedruppel met de maissaus en bestrooi met de popcorn. Garneer met een paar korianderblaadjes.

Bereidingstip

Pof de mais voor dit recept niet zelf, maar gebruik kant-en-klare popcorn.

Wijnadvies

Drink bij deze salade chardonnay van Jean Sablenay of kies voor Pinot Gris van J. Meyer.

Voedingswaarde p.p.
Energie 145 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
1 g
Vezels 3 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.