Overige video's

Bietenrisotto met geitenkaas
Bietenrisotto met geitenkaas
(2)

Bietenrisotto met geitenkaas

Zoek je naar een recept voor vegetarische risotto? Deze risotto is romig en zit boordevol smaak. Laat dat maar aan de combinatie geitenkaas en biet over.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
15 g
Vezels 4 g
Zout 3,4 g

Bereiden

  1. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de sjalot­ ten toe en fruit circa 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak al roerend 3 minuten mee, tot de korrels glazig zijn.
  2. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit circa 20 minuten, tot de rijst gaar is. Voeg de laatste 5 minuten de biet en de rozemarijn toe.
  3. Neem de pan van de warmtebron en voeg de helft van de Parmezaanse kaas en de rest van de boter toe. Laat afgedekt 3 minuten staan. Neem het deksel van de pan, roer de risotto door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de geitenkaas erover en garneer met de rest van de parmezaan en munt.

Bereidingstip

Maak je deze bietenrisotto met geitenkaas liever zonder wijn? Voeg dan extra bouillon toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 590 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
15 g
Vezels 4 g
Zout 3,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Kathy Vorstenbosch 01-09-2022
Het is een heerlijk recept maar met een aangeklede sla is het nog lekkerder
Kathy Vorstenbosch
01-09-2022
Het is een heerlijk recept maar met een aangeklede sla is het nog lekkerder
Lees meer