Bietengalette met feta en pistache
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Quiche maar
Alle recepten
Klassiek of met een twist!
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Prak de helft van de feta glad met de crème fraîche. Roer de helft van de tijm erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de bietjes met de balsamico. Leg de ronde deegbodem op de bakplaat. Bestrijk met het fetamengsel en laat de randen vrij. Beleg vervolgens dakpansgewijs met de bietjes. Bestrooi met de pistachenootjes en overige tijm.
- Vouw de randen om en bestrijk met wat ei. Bak de galette in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 555 kcal |
Koolhydraten | 36 g |
Eiwit | 14 g |
Vet Waarvan verzadigd |
38 g 20 g |
Vezels | 2 g |
Zout | 1,6 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 2 van 2022
Reviews
Jannie
12-04-2022
Heel erg lekker, je kan ook andere noten ervoor gebruiken en wat feta er extra over heen strooien
Janine
02-03-2022
Vanwege PDS heb ik het recept met glutenvrije bladerdeeg van Schärr gemaakt. Dat is een vierkante grote lap. Ik heb de hoeveelheden verdubbeld en de bodem ingesmeerd met het fetamengsel. Ik heb overigens gedroogde in plaats van verse tijm gebruikt. Een kwart stukje feta heb ik apart gehouden en verkruimeld om net als de gehakte pistachenootjes over de bietenplakjes te strooien. De randen heb ik niet omgevouwen en ingesmeerd met ei. Ik heb de galette op een rechthoekige bakplaat gelegd en 20 minuten op 200 graden in de oven afgebakken. Ik zou het de volgende keer op een rooster leggen omdat door het vocht in de bietjes de bodem niet helemaal goed gaarde. De smaak was overigens voortreffelijk, de ingrediënten vormen een heerlijke combinatie, beetje zoet en zilt. Het is erg makkelijk om te maken en ik ga het zeker nog eens maken.
Jannie
12-04-2022
Heel erg lekker, je kan ook andere noten ervoor gebruiken en wat feta er extra over heen strooien
Lees meer
Janine
02-03-2022
Vanwege PDS heb ik het recept met glutenvrije bladerdeeg van Schärr gemaakt. Dat is een vierkante grote lap. Ik heb de hoeveelheden verdubbeld en de bodem ingesmeerd met het fetamengsel. Ik heb overigens gedroogde in plaats van verse tijm gebruikt. Een kwart stukje feta heb ik apart gehouden en verkruimeld om net als de gehakte pistachenootjes over de bietenplakjes te strooien. De randen heb ik niet omgevouwen en ingesmeerd met ei. Ik heb de galette op een rechthoekige bakplaat gelegd en 20 minuten op 200 graden in de oven afgebakken. Ik zou het de volgende keer op een rooster leggen omdat door het vocht in de bietjes de bodem niet helemaal goed gaarde. De smaak was overigens voortreffelijk, de ingrediënten vormen een heerlijke combinatie, beetje zoet en zilt. Het is erg makkelijk om te maken en ik ga het zeker nog eens maken.
Lees meer
Soortgelijke recepten

Bietengalette met feta en pistache
Biet en feta is een gouden combinatie. Deze vegetarische galette staat in een handomdraai in de oven. Lekker om doordeweeks te serveren met wat salade!
Waardering:
Waardeer:

Quiche maar
Alle recepten
Klassiek of met een twist!
- 1 rol hartigetaartdeeg (koelvers)
- 100 gram feta
- 125 gram crème fraîche
- 3 takjes tijm (gerist)
- 2 gekookte bieten (in dunne plakken)
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 eetlepels pistachenoten (grof gehakt)
- 1 ei (losgeklopt)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Prak de helft van de feta glad met de crème fraîche. Roer de helft van de tijm erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de bietjes met de balsamico. Leg de ronde deegbodem op de bakplaat. Bestrijk met het fetamengsel en laat de randen vrij. Beleg vervolgens dakpansgewijs met de bietjes. Bestrooi met de pistachenootjes en overige tijm.
- Vouw de randen om en bestrijk met wat ei. Bak de galette in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
Bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Reviews
Jannie
12-04-2022
Heel erg lekker, je kan ook andere noten ervoor gebruiken en wat feta er extra over heen strooien
Janine
02-03-2022
Vanwege PDS heb ik het recept met glutenvrije bladerdeeg van Schärr gemaakt. Dat is een vierkante grote lap. Ik heb de hoeveelheden verdubbeld en de bodem ingesmeerd met het fetamengsel. Ik heb overigens gedroogde in plaats van verse tijm gebruikt. Een kwart stukje feta heb ik apart gehouden en verkruimeld om net als de gehakte pistachenootjes over de bietenplakjes te strooien. De randen heb ik niet omgevouwen en ingesmeerd met ei. Ik heb de galette op een rechthoekige bakplaat gelegd en 20 minuten op 200 graden in de oven afgebakken. Ik zou het de volgende keer op een rooster leggen omdat door het vocht in de bietjes de bodem niet helemaal goed gaarde. De smaak was overigens voortreffelijk, de ingrediënten vormen een heerlijke combinatie, beetje zoet en zilt. Het is erg makkelijk om te maken en ik ga het zeker nog eens maken.
Jannie
12-04-2022
Heel erg lekker, je kan ook andere noten ervoor gebruiken en wat feta er extra over heen strooien
Lees meer
Janine
02-03-2022
Vanwege PDS heb ik het recept met glutenvrije bladerdeeg van Schärr gemaakt. Dat is een vierkante grote lap. Ik heb de hoeveelheden verdubbeld en de bodem ingesmeerd met het fetamengsel. Ik heb overigens gedroogde in plaats van verse tijm gebruikt. Een kwart stukje feta heb ik apart gehouden en verkruimeld om net als de gehakte pistachenootjes over de bietenplakjes te strooien. De randen heb ik niet omgevouwen en ingesmeerd met ei. Ik heb de galette op een rechthoekige bakplaat gelegd en 20 minuten op 200 graden in de oven afgebakken. Ik zou het de volgende keer op een rooster leggen omdat door het vocht in de bietjes de bodem niet helemaal goed gaarde. De smaak was overigens voortreffelijk, de ingrediënten vormen een heerlijke combinatie, beetje zoet en zilt. Het is erg makkelijk om te maken en ik ga het zeker nog eens maken.
Lees meer
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 555 kcal |
Koolhydraten | 36 g |
Eiwit | 14 g |
Vet Waarvan verzadigd |
38 g 20 g |
Vezels | 2 g |
Zout | 1,6 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 2 van 2022