Overige video's

Bietencurry
Bietencurry
(0)

Bietencurry

Gooi het eens over een andere boeg en maak deze vegetarische curry met bieten! Bieten geven veel kleur aan je gerecht. De yoghurt, limoen en munt maken het geheel lekker fris.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 560 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
16 g
Vezels 4 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Meng de bietjes met de kerrie en koriander. Voeg een flinke snuf zout toe en masseer de kruiden in met de handen. Gebruik hiervoor eventueel wegwerphandschoenen zodat je handen niet verkleuren.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de komijn. Voeg de biet en kokosmelk toe en laat circa 45 minuten stoven op een lage stand. Voeg eventueel een scheutje water toe als het geheel droogkookt. Breng op smaak met zout en peper. Kook intussen de rijst.
  3. Schep de rijst en de bietencurry op borden. Garneer met de yoghurt, koriander en munt. Rasp wat limoenschil erover. Snijd de limoen in partjes en serveer bij de curry.
Voedingswaarde p.p.
Energie 560 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
16 g
Vezels 4 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.