Overige video's

Bietencarpaccio met geitenkaas en gekaramelliseerde ui

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
4 g
Vezels 12 g
Zout 0,6 g

Voorbereiden

- Ver van tevoren: bereid de kerstjam (zie recept elders op boodschappen.nl) - Dag van tevoren: bak de croutons en bewaar luchtdicht. - Op de dag zelf: snijd de uien in ringen.

Bereiden

  1. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit de uienringen op een lage stand. Voeg de kerstjam toe en laat deze licht karamelliseren. Blus af met de balsamicoazijn.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de broodblokjes in de olie op een lage stand om en om krokant. Schep de croutons uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Schaaf de bieten met een kaasschaaf in dunne plakken. Verdeel de plakjes biet over 4 grote borden en bestrooi met de croutons.
  4. Verdeel de gekaramelliseerde ui en geitenkaas erover. Leg de sla erop, besprenkel met de overige olijfolie en maal er nog wat peper over.

Bereidingstip

Wil je nog dunnere plakjes biet? Schaaf ze dan met een mandoline.

Wijnadvies

Ook in de winter smaakt rosé, als hij maar past bij het gerecht. En Vega Libre doet dat als geen ander bij dit recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
4 g
Vezels 12 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.